Här är en mera detaljerad beskrivning av hur vi bygger våra bord.
Till vänster sitter en Extraskiva som har två stödreglar monterade som man sticker in i sargen.
Hyllplanet placeras efter önskemål och kan variera från bord till bord. På ett normalt sideboard brukar det ligga ca 15 cm från golvet. Det placeras antingen mellan benen på kortsidorna eller som på bilden och fästs med en speciell skruv i ben och skiva vilket gör att man kan ta bort det vid behov. Skivan är normalt 20 mm tjock och samma trä som stommen. Man kan naturligtvis även få ett hyllplan med träribbor eller annan konstruktion.
Låda placera direkt under ramen eller skivan och är i samma material som resten av bordet. Ett halvrunt eller fyrkantigt hål fungerar som handtag. Bredden på lådan kan varieras beroende på storleken på bordet men är normalt ca 35-45 bred.
Ben & sarg är placerade kant i kant med bordsskivan 
Benen fästs normalt med s.k. sargbeslag i sargen Benen på bilden är 6x6 cm vilket är normalt för matbord och lite större soffbord. Man kan få benen i tjocklekar upp till 12x12 cm. De kan även vara avsmalnande.
Iläggsskivor används om man vill få bordet större genom att dra isär det. Man kan få upp till 5 extra skivor men om man har över 2-3 så kan det behövs ett stödben som fälls ner vid behov.
Klaffar kan antingen vara lös-tagbara eller fasta. De kan även vara lösa och som vilar på två utdragbara reglar under skivan
Sarg. Normalt har man en sarg under bordet som man fäster benen i samt för att stabilisera skivan. På normalstora bord är sargen ca 7 cm hög. Man kan få smalare sarger men då limmas oftast benen fast direkt i sargen och är då inte avtagbara.
Isärdrgabar skiva är en annan lösning för att få bordet större (ej på bild) I stället för att skiva och ben åker isär är det bara bordsskivan som delas och ben och sarg stannar kvar. Denna lösning är bra för lite mindre och lättare bord.
Ben & sarg är indragna några centimer under skivan
Låd(or) i ett matbord Höjden på lådan blir samma som sargen, dvs ca 7 cm i yttermått. Vi sätter helst lådan på långsidan av bordet p.g.a skivans stabilitetet.